Σχόλιον: Λύπη και μεγάθυμος για το ποιοί σε κυβερνούν Ελλάδα!.....Η φυλή των Λευί....Τι δεν καταλαβαίνεις;
Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως "εθνάρχη" και τονίζοντας ότι μαζί με τους Πρ. Παυλόπουλο και Κ. Καραμανλή αποτελούν την "εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας".
Ο πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Καλώς ή κακώς, τρεις είναι οι Εθνάρχες στην Ελλάδα: Του κέντρου είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, της Δεξιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τώρα ήρθε η ώρα της Αριστεράς να αποκτήσει τον Εθνάρχη της -εάν δεν τον απέκτησε ήδη- τον Αλέξη Τσίπρα. Το πόσο μεγάλος είναι το απέδειξε το τελευταίο διάστημα, κόντρα σε όλο το σύτημα".
Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα που «είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας».
Χαρακτηρίζει, δε, τον Κώστα Καραμανλή ως «πρόεδρο της καρδιάς όλων των Νεοδημοκρατών», αλλά και «χρυσή εφεδρεία της χώρας».
Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να καταργήσει άμεσα τη διάταξη που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βάσει της οποίας τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει στα κόμματα.
Τέλος, ως προς τη δήλωσή του για «σκιές στη δικαιοσύνη», υποστηρίζει ότι «αφορούν ελάχιστα πρόσωπα». «Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς που τους αφορά η δήλωση, ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι συνταξιούχοι» αναφέρει.
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.
Ο τελευταίος χαρακτήρισε τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τη συγκεκριμένη τράπεζα «σκάνδαλο».
Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν λάβει 220 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα διότι έτσι απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί στο ίδιο τσουβάλι» είπε και ζήτησε να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο για να μπορέσει ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε ένα βαθμό όλοι επιμερίζονται αυτό το βάρος.
«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει», απάντησε το κυβερνητικό στέλεχος.
«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει», απάντησε το κυβερνητικό στέλεχος.